Sušilnik / dehidrator Excalibur s 4 pladnji (črn)

Ocena proizvajalca


Sušilnik (dehidrator) s 4 pladnji predstavlja naš varčen model. Vključimo ga s pomočjo električnega kabla, deluje pa enako dobro kot modeli višjega cenovnega razreda.
Ta model je opremljen z 10 cm ventilatorjem, 220 vatnim motorjem in nastavljivim termostatom. Pokrov, vratca in ohišje sušilnih pladnjev je izdelano iz izredno odpornega in močnega polikarbonata, ki se ne zlomi niti pod udarci kladiva.
Vse komponente so izdelane in sestavljene v Združenih državah Amerike, kar je dodatno zagotovilo za boljšo kvaliteto materialov, izdelave in večjo zanesljivost od drugih blagovnih znamk.
Najmanjši sušilnik (dehidrator) Excalibur je na voljo samo v črni barvi.


Specifikacija:

  • Dimenzije v cm: 16,5 x 33 x 41
  • Teža: 3,6 kg
  • Izkoristek motorja: 220 W
  • Temperaturni obseg: 29°C - 68°C
  • Število pladnjev: 4
  • Površna pladnjev: 28 cm x 27,5 cm
  • Barva: črna
  • Garancija: 5 let
sušička ovoce Excalibur 4400 černá bez časovače s plnými dvířky

Naš najmanjši in najbolj ekonomičen model je opremljen s sušilnimi pladnji površine 0,077 m2. Ob uporabi vseh sušilnih pladnjev boste dobili 0,3 m2 delovne površine. Model z močjo 220 vatov je namenjen predvsem za nezahtevne uporabnike in je na voljo le v črni barvi.

Naša ocena

Na sušilniku / dehidratorju Excalibur smo visoko ocenili nekaj lastnosti, zaradi katerih je le-ta v naši razvrstitvi dobil prednost pred drugimi sušilniki sadja in zelenjave.
Na prvo mesto nesporno sodi umeščenost motorja na mesto, kjer mu ne grozi nobeno iztekanje tekočin iz bolj sočnih surovin, kar je ponavadi težava pri sušilnikih /dehidratorjih z motorjem v spodnjem delu. Pri takšni razporeditvi se enostavno izognemo kratkemu stiku motorja in zasušenim sokovom, ki bi sicer lahko postali gojišče za sadne mušice.
Drugo prednost vidimo v uporabi sušilnih pladnjev. Te lahko enostavno vzamemo iz sušilnika /dehidratorja, podobno kot pri pladnjih v pečici, in s tem pripravimo primerno mesto za sušenje večjih kosov živil (kar je pri zložljivih sušilcih okrogle oblike nemogoče). Za razliko od konkurenčnih sušilcev so tu pladnji kvadratni in brez sredinskih odprtin, kar omogoča enostavnejše sušenje rulad iz zmešanega sadja in zelenjavnih krekerjev.
Pozitivno ocenjujemo tudi enostavno rokovanje z vratci, ki jih zlahka odstranite in ponovno postavite nazaj.
Ne nazadnje pa smo veseli, da so izdelovalci mislili na vse stranke in so razvili v svoji produkciji sušilnike / dehidratorje vseh cenovnih razredov, vključno z finančno najbolj dostopnim 4 – pladenjskim modelom.

Na zalogi

249,- EUR
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

O sušenju / dehidraciji živil


Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. Kljub vsej današnji tehnologiji pa je sušenje / dehidracija še vedno med najbolj varnimi in varčnimi načini konzerviranja živil, hkrati pa odlično ohrani njihovo hranilno vrednost in okus.