Sušilnik / dehidrator Excalibur 4948 CDFB 9 p. črn

Ocena proizvajalca

Sušilnik / dehidrator Excalibur® 4948CDFB, se ponaša z 48-urno digitalno programsko uro, z 9. pladnji in prozornimi vratci, da boste lahko videli napredek sušenja, ne da bi prekinili sam proces sušenja z odpiranjem vratc. Programska ura omogoča poleg nastavitve daljšega časa sušenja (48 ur), tudi nastavitev dveh različnih časov sušenja pri različnih temperaturah, s čimer bo sušenje še hitrejše. Hkrati bo sušenje potekalo sedaj še bolj brezskrbno. Če želite pospešiti sušenje je dovolj, da na začetku za določen čas sušite pri višji temperaturi. Nato temperaturo znižate na željeno. Po zaključku 1. faze sušenja se temperatura avtomasko zniža, po zaključku 2. faze pa se dehidrator popolnoma izklopi.

Model 4948CDFB ima skupno površino 1,134 m2, 18cm ventilator, nastavljiv termostat od 35 °C do 74 °C, Hyperwave ™ patentirano tehnologijo, in Parallex horizontalni pretok zraka.

Excalibur dehidrator odstranjuje vodo iz hrane z neprekinjenim kroženjem termostatsko nadzorovanega-toplega zraka. Sušimo lahko zelo različna živila, od svetlih zlatih jeder sveže koruze do obročev sladkega ananasa. Rezine govedine, piščanca, rib ali celo divjačino lahko enostavno posušimo v doma narejen koščke sušenega mesa ali popularni "jerky". Sadni pire posušimo v živo obarvan, prigrizek ali sadno rolo. Naredite lahko tudi jušne mešanice, zeliščne in začimbne mešanice, jogurt, umetniške in obrtne izdelke ... pa tudi odlične zdrave in naravne dobrote za vaše hišne ljubljenčke. Stroški sušenja z vašim sušilnikom / dehidratorjem Excalibur® so približno 3 - 6 centov na uro. Z uporabo vašega dehidratorja se bo kmalu pokazala, da se v primerjavi s tradicionalnimi metodami, konzerviranjem ali zamrzovanjem, investicija zelo hitro povrne.

Specifikacija:

  • Dimenzije v cm: 34 x 43,2 x 48,3
  • Teža: 10,2 kg
  • Moč sušilnika: 600 W
  • Temperaturni obseg: 35°C - 74°C
  • Število pladnjev: 9
  • Površna pladnjev: 35,5 cm x 35,5 cm
  • Barva: črna
  • Garancija: 5 let
Excalibur Dehydrator 4948CDFB

Excalibur 4948CDFB


Ta model sušilnika Excalibur z devetimi pladnji je opremljen s 48 urno programsko uro in pladnji skupne velikosti 1,134 m2 sušilne površine, kar večinoma zadostuje za družinsko sušenje sadja, zelenjave in za pripravo drugih delikates. Sušilnik ima prozorna vratca in digitalni zaslon.

Navodila za uporabo 3548-3948 (v angleškem jeziku)

Naša ocena

Na sušilniku Excalibur smo visoko ocenili nekaj lastnosti, zaradi katerih je le-ta v naši razvrstitvi dobil prednost pred drugimi sušilniki sadja in zelenjave.
Na prvo mesto nesporno sodi umeščenost motorja na mesto, kjer mu ne grozi nobeno iztekanje tekočin iz bolj sočnih surovin, kar je ponavadi težava pri sušilnikih z motorjem v spodnjem delu. Pri takšni razporeditvi se enostavno izognemo kratkemu stiku motorja in zasušenim sokovom, ki bi sicer lahko postali gojišče za sadne mušice.
Drugo prednost vidimo v uporabi sušilnih pladnjev. Te lahko enostavno vzamemo iz sušilnika, podobno kot pri pladnjih v pečici, in s tem pripravimo primerno mesto za sušenje večjih kosov živil (kar je pri zložljivih sušilcih okrogle oblike nemogoče). Za razliko od konkurenčnih sušilcev so tu pladnji kvadratni in brez sredinskih odprtin, kar omogoča enostavnejše sušenje rulad iz zmešanega sadja in zelenjavnih krekerjev.
Pozitivno ocenjujemo tudi enostavno rokovanje z vratci, ki jih zlahka odstranite in ponovno postavite nazaj.
Ta model ima tudi prozorna vratca, prek katerih lahko spremljate proces sušenja, brez toplotnih izgub.

Novost v primerjavi z ostalimi dehidratorji Excalibur za domačo uporabo, je digitalna nastavitev temperature in programske ure. Digitalna nastavitev omogoča dve nastavitvi za čas in temperaturo sušenja, kar še dodatno skrajša sušenje.

Na zalogi

439,- EUR
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

O sušenju / dehidraciji živil


Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. Kljub vsej današnji tehnologiji pa je sušenje / dehidracija še vedno med najbolj varnimi in varčnimi načini konzerviranja živil, hkrati pa odlično ohrani njihovo hranilno vrednost in okus.