Sušilnik / dehidrator Excalibur z 10 pladnji in programsko uro

Ocena proizvajalca

Trajna lepota in sodoben videz dehidratorja Excalibur EXC10EL bosta dala profesionalni videz vaši kuhinji. Odlična kombinacija najboljšega mehanizma in izbranih materialov. Idealno za družine, lovce, obrtnike, za priboljške za hišne ljubljenčke in za manjša podjetja, ki svojo dejavnost opravljajo na domu.

Notranjost in zunanjost ohišja je narejena iz nerjavečega jekla. Iz enakega materiala so narejeni tudi vsi pladnji.

Dehidrator ima posebno patentirano tehnologijo horizontalnega pretoka zraka Parallex™ in Hyperwave™ tehnologijo za spreminjanjem temperature termostata, zaradi česar je najbolj učinkovita naprava za sušenje na trgu.

10-velikih pladnjev iz nerjavečega jekla, velikosti: 38,5 cm x 38,5 cm. Na spodnjem delu se nahaja še odstranljiv pladenj brez mrežice, ki ujame vse delce in kapljice in omogoča zelo enostavno čiščenje dehidratorja.

99 urna programska ura vam omogoča nastavitev časa sušenja po vaših željah. Lahko celo izberete dva različna načina sušenja. Na začetku sušite na višji temperaturi za krajši čas, nato pa pri nižji dokler programska ura ne izključi dehidratorja.

Nastavljiv termostat omogoča sušenje od 35°C do 74°C. Temperaturno območje je dovolj nizko, da ohranite aktivne encime v sadju in zelenjavi. Prav tako je dovolj visoko da zadovolji varnostne standarde za sušenje mesa. Enota se vključi avtomatsko, ko nstavite termostat.

Na zadnji steni se nahaja 16,5 cm velik ventilator in grelec.

Vratca so narejena iz kaljenega stekla in omogočajo enostavno uporabo in čiščenje.

Lastnosti:

 • Model: EXC10EL
 • Dimenzije v cm: 43,8 (Š) x 52,1 (G) x 43,2 (V)
 • Teža: 10 kg
 • Največja moč: 600 Watt
 • Temperaturni obseg: 35°C - 74°C
 • Programska ura: 99 hours
 • Število pladnjev: 10 iz nerjavečega jekla
 • Površina pladnjev: 38,5 cm x 38,5 cm
 • Skupna površina pladnjev: 1,486 m2
 • Okvirna kapaciteta sušenja: 10 - 15 kg/dan
 • Barva: nerjaveče jeklo
 • Garancija: 5 let
Excalibur EXC10EL 10 trays dehydrator

Model sušilnika Excalibur EXC10EL z desetimi pladnji je opremljen s 99 urno programsko uro in pladnji skupne velikosti 1,486 m2 sušilne površine, kar je zadostuje tudi najbolj strastnim ljubiteljem sušenih delikates, ki želijo naenkrat predelati večje količine sadja, zelenjave in drugih surovin. Ima tudi možnost nastavitve dveh različnih načinov sušenja. Samo delovanje dehidratorja je tišje kot pri predhodnih modelih. Vratca dehidratorja so izdredno vzdržljiva, ker so izdelana iz kaljenega stekla. Na dnu dehidratorja se nahaja še dodatni pladenj za lažje čiščenje.

Navodila za uporabo (v angleškem jeziku)

Naša ocena

Na sušilniku Excalibur EXC10EL smo visoko ocenili nekaj lastnosti, zaradi katerih je le-ta v naši razvrstitvi dobil prednost pred drugimi sušilniki sadja in zelenjave. Na prvo mesto nesporno sodi umeščenost motorja na mesto, kjer mu ne grozi nobeno iztekanje tekočin iz bolj sočnih surovin, kar je ponavadi težava pri sušilnikih z motorjem v spodnjem delu. Pri takšni razporeditvi se enostavno izognemo kratkemu stiku motorja in zasušenim sokovom, ki bi sicer lahko postali gojišče za sadne mušice. Drugo prednost vidimo v uporabi sušilnih pladnjev. Te lahko enostavno vzamemo iz sušilnika, podobno kot pri pladnjih v pečici, in s tem pripravimo primerno mesto za sušenje večjih kosov živil (kar je pri zložljivih sušilcih okrogle oblike nemogoče). Za razliko od konkurenčnih sušilcev so tu pladnji kvadratni in brez sredinskih odprtin, kar omogoča enostavnejše sušenje rulad iz zmešanega sadja in zelenjavnih krekerjev. Pozitivno ocenjujemo tudi enostavno rokovanje z vratci, ki jih zlahka odprete, hkrati pa nimate težav s čiščenjem, saj se ostanki hrane ne nabirajo na težko dostopnih delih. Programska ura vam zagotavlja več kontrole in dovoli več svobode. Excalibur se izklopi glede na želeno nastavitev, takrat pa ste lahko mirne vesti tudi v kinu. Novi model ima komande dostopne na sprednjem delu kar olajša upravljanje s sušilnikom. Ima tudi možnost nastavitve daljšega časa sušenja.

V kompletu prejmete tudi knjigo PRESERV IT NATURALLY

Na zalogi

995,- EUR
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

O sušenju / dehidraciji živil


Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. Kljub vsej današnji tehnologiji pa je sušenje / dehidracija še vedno med najbolj varnimi in varčnimi načini konzerviranja živil, hkrati pa odlično ohrani njihovo hranilno vrednost in okus.