Kontakt

Fiksni telefon:
+386 (0)590 21 700

Mobilni telefon:
+386 (0)41 380 805

E-pošta:
info@amproj.si

Naslov:
AMPROJ d.o.o. (CENTER EKO365)
Runkova ul. 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Urnik odprtja trgovine:
od ponedeljka do četrtka od 9:00 do 19:00,
sobote, nedelje in prazniki zaprto.
Podatke o delovnem času trgovine lahko preverite tudi na spletni strani: odpiralnicasi.com

Sušilnik / dehidrator Excalibur

… že leta se ga drži sloves najboljšega in najbolj vsestranskega sušilnika / dehidratorja na tržišču.


Excalibur je premišljeno zasnovan kompakten sušilnik / dehidrator, izdelan po industrijskih standardih. Enostavna uporaba in prilagodljivost sta zaščitni znak sušilnikov Excalibur, ki jih že vrsto let uporabljajo zadovoljni kupci po celem svetu.' Vse komponente sušilnikov so izdelane in sestavljene v Združenih državah Amerike.

V čem je sušilnik / dehidrator Excalibur tako poseben?

Edinstvena zasnova


 • Vsa elektronika je vgrajena v zadnji del sušilnika, ki je zaščiten pred neposrednim stikom s tekočino iz surovin in poškodbami.
 • Nastavljiv Hyperwave ™ termostat omogoča nežno sušenje in natančno ohranja želeno temperaturo.
 • Sušilnik / dehidrator Excalibur je na voljo v izvedbi s 26-urno programsko uro za natančen nadzor časa sušenja.


Visokokakovostni materiali


 • Sušilnik Excalibur ne proizvaja nobenih škodljivih plinov, za razliko od sušilnikov slabše kakovosti, ki so pogosto izdelani iz ABS plastike, ki vsebuje stiren.
 • Vsebuje naraven toplotni izolator polikarbonat, ki se bolje obnese od enoslojne stene iz nerjavečega jekla.
 • Je praktično neuničljiv - pladnji ne pokajo, se ne lomijo in jih je mogoče oprati v pomivalnem stroju.
 • Kakovost materialov zagotavlja enostavno vzdrževanje, deli pa sušilnika ostanejo dolga leta kot novi.


Višji cenovni razred sušilnikov Excalibur je opremljen s programsko uro, ki omogoča, da nastavite sušenje surovin od ene do šestindvajsetih ur. Excalibur se po preteku nastavljenega časa sam izklopi. Sušenje surovin se tako enostavno prilagodi vašemu dnevnemu režimu. Vaš Excalibur se sam izključi medtem, ko vi spite ali pa ste v službi. Zaradi programske ure in vgrajenih varnostnih elementov lahko sušilnik priključite in se odpravite na izlet ali pa si privoščite prijetno večerjo v restavraciji. Skratka, števec vam omogoča sušenje brez stalnega nadzora.

 • Odstranljivi pladnji omogočajo prilagoditev prostora sušenja za majhne in velike delikatese, kar je pri sušilcih, zložljivih v višino, nemogoče. Večji kosi se tako sušijo do 10x hitreje kot v ostalih sušilnikih.
 • Za sušenje tekočih zmesi iz zmešanega sadja, zelenjave ali jogurta je mogoče v sušilne pladnje vstaviti vložke Paraflexx, na katere se hrana ne prime.


Sušilnik Excalibur odlikuje vrhunska kvaliteta in vsestranskost uporabe. Sušeno sadje, zelenjava ali sušeno meso - to je šele začetek! Sušilnik Excalibur je dejansko večnamenska naprava. Z njim boste enostavno in zlahka posušili sadje, zelenjavo, rože, vzhajali testo, pripravili jogurte, presne sladice ter še veliko drugih delikates. Posušite lahko tudi slike in fotografije, izdelke iz gline ali slanega testa. Uporaba je omejena le z vašo domišljijo.

Osnovne lastnosti sušilnika Excalibur:


 • Vodoraven pretok zraka preprečuje mešanje okusov in omogoča sočasno sušenje na vseh pladnjih – brez potrebe po vrtljivem panelu.
 • Poklopna in snemljiva vrata varujejo delovni prostor aparata ter omogočajo enostavno vzdrževanje sušilnika.
 • Nastavljiv termostat omogoča točno določeno temperaturo sušenja.
 • Snemljivi pladnji, ki jih lahko pomivate v pomivalnem stroju, so opremljeni s snemljivimi vložki – delo s pladnji je enostavno, njihovo čiščenje pa lahko.
 • Sušilniki Excalibur so varčni v primerjavi z ostalimi sušilniki na tržišču.


Le stežka bi našli boljši sušilnik. To je edini sušilnik z unikatnim Parallexx ™ horizontalnim kroženjem zraka pri sušenju.

 • Hitro in enostavno suši sadje in zelenjavo.
 • V 4 do 6 urah posuši ribe in druge vrste mesa.
 • Priprava izredno okusnih sadnih lističev in rulad.
 • Omogoča vam izdelavo svojega lastnega jogurta.
 • Prihrani vam denar za živila.
 • Ne uporablja sestavin za konzerviranje
 • Zmanjša uživanje soli


Z nastavljivim termostatom Hyperwave™ in odstranljivimi pladnji lahko posušite karkoli! Za sušenje večjih surovin se lahko pladnje enostavne odstrani in s tem sušilni prostor poveča/prilagodi velikosti delikatese.
Sedaj že veste zakaj sušilnik Excalibur predstavlja enega izmed najbolj kvalitetnih in najbolj univerzalnih sušilnikov, ki si ga lahko kupite.

Dehidrator, sušilec, sušilnik? Vse te izraze boste zasledili v pogovoru ali pa v pisani besedi. Kljub temu, da so v rabi so vsi trije, na naši spletni strani prvenstveno uporabljamo slovenski izraz sušilnik, dopolnjujemo pa ga s tujko dehidrator, saj je ta izraz ponekod še bolj prepoznaven.

Voziček
Vaš voziček je prazen

O sušenju / dehidraciji živil


Sušenje hrane je človek odkril že v pradavnini, ko je iskal načine, kako ohraniti živila dlje časa užitna. Sodobne metode shranjevanja živil s pomočjo hlajenja, zamrzovanja, konzerviranja ali pasterizacije, so ta starodavni način obdelave živil skoraj potisnile iz naše zavesti. Kljub vsej današnji tehnologiji pa je sušenje / dehidracija še vedno med najbolj varnimi in varčnimi načini konzerviranja živil, hkrati pa odlično ohrani njihovo hranilno vrednost in okus.